Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE


Összes Megtekintés: 4307 - Összes Válasz: 4

Bejegyezte: adrienn73 2012/04/15 22:33:25


A Szlovák Paradicsomba mennénk túrázni. Nincs valakinek véletlen használt (eladó vagy kölcsönadható) térképe, továbbá medve ellen alkalmas gázspray-je?





Bejegyezte: picee - 2012/04/18 22:28:51


OFF:

Medve ellen nem gázspray kell, hanem uzsonnáskosár...

A lap tetejére




Bejegyezte: Zsiraaf - 2012/04/20 13:41:21


Szia!

Én spray helyett/mellé inkább egy ultrahangos kutyariasztót javasolnék! (Szerintem Dazer ll. a tuti!) 3-4 méterről már hatásos, és - ellentétben a spary-vel - szembeszélben is kiválóan működik!  Bevallom, medvén még nem volt alkalmam kipróbálni, de kutyáknál eddig 100%-osan bevált. Gyanítom, a macik is hallják ugyanazt a hangtartományt, mint amit a kutyák és farkasok, így én nem is hordok mellette mást. Békés módszer, és hatásos!

A lap tetejére




Bejegyezte: Zsiraaf - 2012/04/25 16:06:16


Félő, hogy igazad van! Sajnos ez van akkor, ha egy hely túlságosan közkedvelt...  Mivel tömeg van a körúton is, magamrészéről, inkább a medvék! 



Paya írta:

A Szlovák Paradicsomban nem a medve, hanem a többi turista ellen kell spray. Akiktől gyakorlatilag lépni se tudsz egyes helyeken. Szóval tök felesleges a bármilyen medveriasztó. 

A lap tetejére




Bejegyezte: adrienn73 - 2012/04/25 16:49:08


MIndenkinek köszönöm a választ. Sajnos a túra elhalasztásra került a túratársam elfoglaltsága miatt. Úgyhogy most egy ideig nem félünk a medvétől, a kérdés majd kb 3-4 hét múlva kerül újra elő, de amennyiben a félelmeink még akkor is masszívan tartják magukat, majd a Bell kutyariasztóval próbálkozunk. Térképet meg veszünk valahol, négy hét alatt csak sikerül.

Köszönöm mindenkinek :)

A lap tetejére
2024/06/29



*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.