|
Összes Megtekintés: 4521 - Összes Válasz: 4 |
|
A Szlovák Paradicsomba mennénk túrázni. Nincs valakinek véletlen használt (eladó vagy kölcsönadható) térképe, továbbá medve ellen alkalmas gázspray-je?
|
|
Bejegyezte: picee - 2012/04/18 22:28:51 |
|
OFF: Medve ellen nem gázspray kell, hanem uzsonnáskosár...
|
A lap tetejére |
|
Bejegyezte: Zsiraaf - 2012/04/20 13:41:21 |
|
Szia!
Én spray helyett/mellé inkább egy ultrahangos kutyariasztót javasolnék! (Szerintem Dazer ll. a tuti!) 3-4 méterről már hatásos, és - ellentétben a spary-vel - szembeszélben is kiválóan működik! Bevallom, medvén még nem volt alkalmam kipróbálni, de kutyáknál eddig 100%-osan bevált. Gyanítom, a macik is hallják ugyanazt a hangtartományt, mint amit a kutyák és farkasok, így én nem is hordok mellette mást. Békés módszer, és hatásos!
|
A lap tetejére |
|
Bejegyezte: Zsiraaf - 2012/04/25 16:06:16 |
|
Félő, hogy igazad van! Sajnos ez van akkor, ha egy hely túlságosan közkedvelt... Mivel tömeg van a körúton is, magamrészéről, inkább a medvék!
|
Paya írta:
A Szlovák Paradicsomban nem a medve, hanem a többi turista ellen kell spray. Akiktől gyakorlatilag lépni se tudsz egyes helyeken. Szóval tök felesleges a bármilyen medveriasztó.
|
|
A lap tetejére |
|
MIndenkinek köszönöm a választ. Sajnos a túra elhalasztásra került a túratársam elfoglaltsága miatt. Úgyhogy most egy ideig nem félünk a medvétől, a kérdés majd kb 3-4 hét múlva kerül újra elő, de amennyiben a félelmeink még akkor is masszívan tartják magukat, majd a Bell kutyariasztóval próbálkozunk. Térképet meg veszünk valahol, négy hét alatt csak sikerül. Köszönöm mindenkinek :)
|
A lap tetejére |
|
|
*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***
Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz.
Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.
|
|
|